Over ons

OVER FBO

FBO, voorheen Firmin’s Boks Office, produceerde in 2007 Firmin van Dominique Deruddere. In 2012 werd de productiemaatschappij omgevormd tot FBO. In 2013 coproduceerde FBO The Fifth Estate van Bill Condon met Benedict Cumberbatch in de rol van Julian Assange (openingsfilm Toronto International Film Festival en Filmfest Gent) en in 2014 Rendez-vous van Antoinette Beumer, gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Verhoef. In 2015 produceerde FBO in coproductie met Woestijnvis Callboys, een fictiereeks van Jan Eelen die zich afspeelt in het gigolomilieu. De reeks werd genomineerd voor een Internationale Emmy Award en bekroond met de Rockie Award voor beste comedy en de FIPA d’Or voor beste acteur en kreeg in 2019 een vervolg met Callboys 2. In 2016 volgde De Premier van Erik Van Looy, een coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films met Koen De Bouw in de hoofdrol, goed voor meer dan 400.000 bezoekers. De 12-delige serie De Dag geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu en geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos werd in maart 2018 gelanceerd op het Play More platform van Telenet. De serie werd onmiddellijk omarmd door nationale en internationale pers en door het televisiekijkend publiek en werd gelauwerd met de CITEM Award 2018 op het Biografilm Festival Bologna, de Best European Fiction Award 2018 op het Festival de la Fiction TV La Rochelle en drie Ensors.

Vanaf 29 april is Nonkels, een televisiereeks van Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen Depoorter, te zien op Streamz en binnenkort ook op Play4. Op 26 oktober laat FBO Zillion, de nieuwe langspeelfilm van Robin Pront over de gelijknamige discotheek en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten, los in de bioscopen. 

Daarnaast coproduceerde FBO samen met het Nederlandse Millstreet Films de televisieseries Soof en Baantjer, de series Brussel in coproductie met Endemol Shine en De Maatschap in coproductie met Dutch Mountain Film. 

 

img

OVER ONS TEAM

 

HILDE DE LAERE

Producent

 

LORE PIERREUX

Assistent Producent

Share: