Over ons

OVER FBO

Productiehuis FBO produceerde de bioscoopfilms De Premier van Erik Van Looy en Zillion van Robin Pront. Zillion, over de gelijknamige discotheek en zijn flamboyante eigenaarwerd uitgebracht in het najaar van 2022 en kwam met meer dan 600.000 bezoekers al snel binnen in de top 10 van meest succesvolle Belgische films.

FBO produceerde de hitserie Callboys van Jan Eelen die zich afspeelt in het gigolomilieu. De reeks werd genomineerd voor een Internationale Emmy Award en bekroond met de Rockie Award voor beste comedy en de FIPA d’Or voor beste acteur en kreeg een vervolg met Callboys 2. De 12-delige serie De Dag geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu en geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos werd werd onmiddellijk omarmd door nationale en internationale pers en door het televisiekijkend publiek en werd gelauwerd met de CITEM Award 2018 op het Biografilm Festival Bologna en de Best European Fiction Award 2018 op het Festival de la Fiction TV La Rochelle. De televisieserie Nonkels, geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter, won televisiekijkend Vlaanderen al snel voor zich en krijgt in het voorjaar van 2024 een vervolg. Het eerste seizoen kon zelfs een nominatie voor de Rockie Awards in de wacht slepen. FBO ontwikkelt momenteel How To Kill Your Sister, een televisieserie geschreven door Pedro Elias en Evelien Broekaert en geregisseerd door Jonas Geirnaert.

FBO coproduceerde The Fifth Estate van Bill Condon en Rendez-Vous van Antoinette Beumer. Samen met Millstreet Films coproduceerde FBO de televisieseries Soof en Baantjer Het Begin, met Endemol Shine de serie Brussel en met Dutch Mountain Film de serie De Maatschap. Maxima, een coproductie met Millstreet Films over het levensverhaal van de Nederlandse koningin, is momenteel in productie.

img

OVER ONS TEAM

 

HILDE DE LAERE

Producent

 

LORE PIERREUX

Assistent Producent

Share: