Vlaamse cast Baantjer Het Begin bekend

$image

De Cock – met ceeooceekaa – is terug van weggeweest. De reboot van de in Vlaanderen erg populaire Nederlandse politieserie krijgt meteen ook een Vlaams tintje: onder meer Charlotte Vandermeersch (Belgica, Dagen Zonder Lief), Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour, Blinker), Tom Vermeir (Belgica,De Dag), Maarten Nulens (Beau Séjour, Gevoel voor Tumor) en Hélène Devos (Belgica, Witse) zullen in de film en de serie te zien zijn.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur Jurre de Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De Nederlandse acteur Waldemar Torenstra (Vechtershart,Divorce) kruipt voor deze reboot in de huid van Jurre de Cock. Zijn partner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt (The Last Kingdom, Bloedlink). Tot de Nederlandse sterrencast behoren ook nog Ruben van der Meer, Loes Luca en Fedja van Huêt.

Het onderzoek naar een moordzaak in Amsterdam leidt De Cock en Montijn naar Antwerpen, waar ze hulp krijgen van de lokale autoriteiten. Joren Seldeslachts vertolkt de rol van rechercheur Mertens; Maarten Nulens speelt diens collega. Tom Vermeir speelt de rol van Seppe Bruneau, één van de kopstukken van het Belgische drugskartel. Hélène Devos speelt diens jongere zusje, barvrouw Kitty Bruneau. In de serie maakt Charlotte Vandermeersch haar entree als Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst.

Het idee voor de film en serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer, die de rol van Baantjer vertolkte in de originele serie. Het filmscenario is geschreven door de Vlaamse scenarist Carl Joos (The Broken Circle Breakdown, De Zaak Alzheimer), Thijs Römer en Willem Bosch. Millstreet Films en FBO slaan voor deze productie de handen in mekaar.

De speelfilm ‘Baantjer het Begin’ is vanaf april 2019 te zien in de Belgische en Nederlandse bioscopen en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later op VTM te zien zal zijn en in Nederland bij Videoland en RTL.

 

 

$image
Share: