Zillion krijgt artistieke ontwikkelingspremie van het VAF

$image

© RAIA Maria-Laura

Vandaag werd bekend gemaakt dat het nieuwe filmproject Zillion van Robin Pront een artistieke ontwikkelingspremie kreeg van het Vlaams Audiovisueel Fonds. FBO en Woestijnvis produceren de film. Robin Pront schreef het scenario samen met Kevin Meul. Matteo Simoni heeft inmiddels toegezegd voor de rol van Dennis Black Magic. De opnames zullen begin 2019 van start gaan. Zillion wordt de tweede film van Robin Pront na zijn succesvolle debuut d’Ardennen, die internationaal gerenommeerd werd en in 2016 de Belgische inzending voor de Oscars was.

Regisseur Robin Pront werkt aan een film die geïnspireerd is door de Zillion-saga.  De Antwerpse megadiscotheek Zillion opende de deuren in 1997, bestond amper vijf jaar maar eigenaar Frank Verstraeten bouwde de discotheek al bij leven uit tot een mythe, niet in het minst door de sfeer van schandalen, kleurrijke figuren, mooie vrouwen, technologische hoogstandjes, drank en drugs die de discotheek omringde. Het is een wereld die Pront erg graag in een film wil gieten.

“Zillion wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest. Wie d’Ardennen heeft gezien weet dat ik een voorliefde heb voor de typische dance-muziek en bijhorende Johnny and Marina cultuur die er eind jaren negentig heerste. Ik kijk er enorm naar uit om die Zillion vibe naar het scherm te brengen”, aldus Robin Pront.

Pront oogstte veel lof voor zijn debuutfilm d’Ardennen (2015) met o.m. Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval en werd vorig jaar nog door vakblad Variety aangestipt als één van hun 10 Europeanen ‘to watch’. FBO produceerde eerder o.a. De Premier en onlangs nog met Woestijnvis de reeks De Dag.

© Janey van Ierland

Share: